Yaşam

Balıklar dondurucuda nasıl saklanır? Çiğ balık dondurucuda nasıl saklanır?

Sağlıklı protein ve besleyici yağlar denince akla ilk gelen besin kaynağı balıktır. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte mutfakları balık kokusu doldurmaya başladı. Sezon bitmeden balık depolamak isteyenler “balık nasıl dondurulur, nasıl dondurulur?” sorusunu soruyor. dondurucudaki balık“Nasıl saklanır?” gibi soruları araştırmaya başladı.

Çiğ balık birkaç gün içinde pişirilecekse, doğru koşullar sağlandığı takdirde buzdolabında muhafaza edilmesi son derece kolaydır. Birkaç gün içinde tüketilecek balıkların buzdolabında nasıl saklanacağını öğrenmek “Balık buzdolabında nasıl saklanır? Çiğ balık buzdolabında saklanabilir mi?Yazımıza göz atabilirsiniz.

Ancak birkaç gün içerisinde tüketilmeyecek olan balıkların bozulmaması için dondurulması gerekmektedir. dondurucudaki balık Gelecekte sağlıklı proteinlere sahip olmak için bunu saklamak en iyi seçenektir. Aynı zamanda dondurucudaki balıkDepolama nispeten kolay bir işlemdir.

Balık satın almadan önce, nasıl paketlenip dondurulacağı konusunda dikkate alınması gereken birkaç nokta vardır. Bu noktalar balığın dondurucudan çıkarılmasından sonraki dokusunu ve tadını etkileyecektir.

İşte balıkları dondurucuda saklamak için bilmeniz gereken tüm detaylar…

DONDURUCUDA BALIK SAKLAMAK İÇİN İPUÇLARI

Balığın Tazeliği
 

Mevsimin en taze balıklarını bazen balık tezgahlarından, bazen de dondurulmuş olarak satın alabilirsiniz. dondurucudaki balık En iyi seçenek her zaman taze balıktır; yalnızca depolamak için değil, anında yemek için bile kullanılabilir. Bu nedenle balıkçıya gittiğinizde en son balık sevkiyatının ne zaman olduğunu ve bu balıkların daha önce dondurulup dondurulmadığını sormalısınız.

Balıkçılar genellikle taze balıkları müşterilere teslim etmeden önce, hatta yakalar yakalamaz dondururlar. Büyük süpermarketlerin balık reyonunda satılıyor donmuş balık Aslında bu konuda oldukça tazeler. Eğer çabuk tüketmeyeceğinizi biliyorsanız bu şekilde tüketebilirsiniz. donmuş balıkAyrıca alabilirsiniz

Balıkların Yağ İçeriği
 


dondurucudaki balık Balığı saklamanın bir diğer püf noktası da balığın yağ içeriğidir. Balığın dondurucuda düzgün şekilde donup donmayacağını ve daha sonra çözülüp çözülmeyeceğini balığın yağ içeriği büyük rol oynar. Yağlı balığın eti daha yumuşak olduğu için yağsız balığa göre daha hızlı donar ve çözülür. Ancak uzmanlar yağlı balıkların dondurucuda diğer yağsız balıklara göre daha kısa ömürlü olacağını vurguluyor.

Dondurucuda balık saklamak için balığın nasıl seçileceği hakkında bilmeniz gerekenleri öğrendiniz. Şimdi seçtiğiniz balıkları dondurucuda nasıl saklayacağınızın detaylarına geçelim…

DONDURUCUDA BALIK NASIL SAKLANIR?
 


dondurucudaki balıkHem saklama ömrünü hem de donmayı etkileyecek en önemli faktör paketleme şeklidir. dondurucudaki balıkBalığı saklamadan önce havayla temasını engelleyecek şekilde paketlemek balığın ömrünü büyük ölçüde etkileyecektir.

Balığın paketlenmesindeki amaç balığın içindeki havanın mümkün olduğu kadar uzaklaştırılması, bu sayede hem soğuktan yanması, hem de yağlı balıkların kokuşup bozulmasının önüne geçilmiş olur. dondurucudaki balıkDepolama için en uygun paketleme şekli vakumlama tekniğidir.

Vakum kapatıcınız yoksa dondurucudaki balık Saklamak için cilalama ve sarma yöntemlerini seçebilirsiniz. Parlatma yöntemi için taze balığınızı temizledikten sonra soğuk suya batırıp fırın tepsisine yerleştirin ve üzerindeki su donana kadar dondurucuda bekletin. Daha sonra dondurucudan çıkarıp tekrar suya batırıp tekrar dondurucuya koyun.

Balığın üzerinde görebileceğiniz bir donmuş su tabakası oluşana kadar bu işlemi tekrarlayın. Bir katman oluştuktan sonra tepsiden çıkarıp buzdolabı poşetine koyun, üzerine tarih yazıp dondurucuda saklayın.

Üçüncü ve son seçenek ise dondurucudaki balık En bilinen saklama yöntemidir. Temizlediğiniz balıkları streç film ile hava almayacak şekilde sıkıca sarın. Daha sonra sarılı balığı bir buzdolabı poşetine koyun ve mümkün olduğu kadar vakumlayın. Daha sonra üzerine tarihi yazıp dondurucuya koyun.


dondurucudaki balık Saklarken üzerine tarih koymak çok önemlidir. Bu sayede tazelik süresini takip edebilirsiniz.

DONDURULMUŞ BALIKLAR NE KADAR SÜRE SAKLANMALIDIR?
 


dondurucudaki balık Balıkların saklanması tazeliğini korusa da bir süre sonra bozulacaktır. Yukarıda belirtilen şartlara uymanız halinde dondurucuda sakladığınız balıklar 6 aya kadar bozulmadan kalacaktır. 6 ay sonra yavaş yavaş tazeliğini kaybedecek ve bozulmaya başlayacaktır.

Lüfer ve palamut gibi yağ oranı yüksek balıklar, dondurucuda sadece 3 ay ilk günkü kadar taze kalabiliyor. 3 ay sonra tazeliğini kaybedecektir. Diğer yağsız balıklar da 6 aya kadar taze kalacaktır.

DONDURULMUŞ BALIK NASIL ÇÖZÜLÜR
 

Dondurulmuş balığı çözmenin en kolay yollarından biri, çözülene kadar ambalajının üzerine soğuk su dökmektir. Ayrıca donmuş balıkları çıkardıktan sonra altına bir tabak koyup buzdolabında çözülmesini sağlayabilirsiniz.

donmuş balık Deniz ürünleri ürünlerini asla mikrodalgada veya tezgahta çözmeyin. Dondurulmuş balıkları mikrodalgada çözdürürken pişer ve tat ve tat kaybına neden olur. Tezgahta çözdürmek zararlı bakterilerin çoğalmasına ve gıda zehirlenmesine neden olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu