Yaşam

Kolay mayasız börek tarifi, nasıl yapılır?

Kolay mayasız börek tarifi çay saatlerinde, kahvaltıda ya da canınız börek çektiğinde imdadınıza yetişecek bir tarif. Hamur, fermantasyon zorluğu olmadan hızlı bir şekilde hazırlanır. İç harcı hazırlanırken dinlendirilen hamur mayalı yufka gibi yumuşacık olur.

Kolay mayasız börek tarifini hazırlamak da bir o kadar kolay. Un hariç tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır. Daha sonra kontrollü bir şekilde un eklenir ve yoğurmaya başlanır. Ele yapışmayan, kıvamlı bir hamur elde edilinceye kadar un ilave edilerek yoğrulur. Yoğurulan hamurların üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir. Üzeri streç film ile kapatılır ve hamur iç harcı hazırlanırken dinlenmeye bırakılır.

Dinlendirilmiş, mayasız kolay poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde dilimler alınır. Yuvarlak şekilde açılır ve içine iç harç konur. Yarım ay şeklinde kapatılır ve fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta-yoğurt karışımı sürülür ve önceden ısıtılmış fırına verilir. İyice pişince ocaktan alın.

MAYASIZ EKMEĞİN KOLAY TANIMI KAÇ KALORİ?

100 gram mayasız kolay poğaça tanımı yaklaşık olarak 300 kaloriye karşılık gelmektedir.

İşte canınız börek çektiğinde hemen hazırlayabileceğiniz, mayalı hamur aromasına benzemeyecek kolay mayasız börek tarifi…

KOLAY MAYASIZ TARİFLER

HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Kolay mayasız pasta tanımı için araçlar;

  • 1 yumurta (oda sıcaklığında),
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında),
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 3 – 3,5 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Yarım su bardağı zeytinyağı


İç harç için;

  • Beyaz peynir,
  • yarım demet maydanoz

Yukarıdaki için;

  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt,
  • Çörek otu, Susam

Kolay mayasız börek nasıl tanımlanır?



  1. Un hariç tüm malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alın.
  2. Homojen bir kıvam alana kadar çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  3. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde ettiğinizde un eklemeyi bırakın.
  5. Yoğurduğunuz hamurun üzerine biraz sıvı yağ gezdirin ve streç film ile kapatın.
  6. Oda sıcaklığında yirmi dakika dinlendirin.
  7. Hamur dinlenirken maydanozu güzelce yıkayıp ince ince kıyın.
  8. İç harcına ekleyeceğiniz peyniri çok ezmeden ufalayın.
  9. Ufalanmış peynir ve kıyılmış maydanozu bir kasede birleştirin.
  10. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  11. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizi hazırlayın.
  12. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alın.
  13. Yuvarlak şekilde açın ve hazırladığınız peynir dolgusunun yarısını koyun.
  14. Hamuru yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını çatalla birbirine bastırın.
  15. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisine dizin.
  16. Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kapta güzelce karıştırın.
  17. Yumurtalı karışımı böreklerin üzerine fırça yardımı ile sürün.
  18. Çörek otu ve susam serpin.
  19. Kolay mayasız böreklerinizi fırına verin.
  20. Yaklaşık yirmi beş dakika piştikten sonra ocaktan alın.

İşte bu kadar, kolay mayasız börekleriniz servise hazır. Afiyet olsun!

basyaylahaber.com.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
Başa dön tuşu